banner5.jpg

Nieuwe mooie bestrating klaar op 11 oktober 2024

Rioolwerkzaamheden kerkhof

Om bij hevige regenbuien, die als gevolg van klimaatveranderingen tot meer overlast zorgen, hebben we in week 17 van 2016 bij het hoofdpad langs de kindergraafjes een verhoging van15 cm stoeprand met 4 straatkolken aangebracht, teneinde het regenwater sneller door het riool op het kerkhof af te kunnen voeren.

De 50 m2 asfalt van de oude absouteplaats is verwijderd. Er is korrelmix voor een snellere waterdrainage aangebracht en op de bovenlaag bevindt zich ca.10 cm grond. Op de grondlaag zijn in december graszoden aan gelegd. 3 juni 2017, is door de PCH stichting een grafmonument.  ter nagedachtenis aan de ouders van pater Karel , die alhier herbegraven zijn geplaatst.

Toekomstige ontwikkelingen.

Er zal een aanpassing m.b.t meer groenvoorziening komen.

Werkzaamheden hoofdpad urnenmuur, absoluteplaats.

PAROCHIEZAKEN (Kerkhof)

In de vorige Munstergelaener is reeds vermeld dat er een aantal graven is waarvan we de rechthebbenden niet meer hebben kunnen achterhalen. Deze graven zijn voorzien van een sticker met de tekst “vervallen”. Ruiming van deze graven zal pas volgend jaar (2025) worden gepland.Na Allerzielen zal een aantal graven worden geruimd, waarvan de rechthebbenden hebben aangegeven dat deze geruimd mogen worden. Deze graven zijn voorzien van een sticker met de tekst “ruimen”. Zolang graven niet zijn geruimd blijft het mogelijk deze graven voor de toekomst te bewaren. Als u zelf of iemand in uw omgeving de grafrechten van vervallen of te ruimen graven wil overnemen dan kan dat. U hoeft alleen maar contact op te nemen met de kerkhofbeheerder. Renovatiewerkzaamheden eind september wordt een begin gemaakt met het verfraaien van het kerkhof. Het asfalt zal worden verwijderd, een milieuaspect dat mogelijk in de toekomst voor problemen had kunnen zorgen. Er zal een pad van klinkers worden gelegd van ongeveer een meter breed. Dit pad komt midden op de ruimte waar tot nu asfalt lag. Aan weerszijde van dit klinkerpad wordt de ruimte opgevuld met dezelfde split die ook op de rest van het kerkhof ligt. Hiermee hopen we de toegankelijkheid van het kerkhof te verbeteren en tevens te zorgen voor een betere waterafvoer tijdens de steeds heviger wordende regenbuien. Aankleding door de ruimingen zullen grote vlakken ontstaan zonder graven. In die vlakken zullen bomen worden geplant. Het geheel krijgt daardoor, letterlijk, een natuurlijker uitstraling. Ook zal er meer schaduw zijn tijdens de steeds warmere zomers. Het natuurlijke effect van meer bladeren zullen we dan maar voor lief nemen.Toegankelijkheid bij de ingang van het kerkhof zal een afsluitbare paal worden geplaatst, zodat het kerkhof niet meer zomaar toegankelijk is voor auto’s. Dit ter voorkoming van het kapotrijden van de nieuwe bestrating.Tot slot zal er een vernieuwd camerasysteem worden geplaatst om zicht te hebben op wat er zich rondom de afvalcontainer afspeelt. Helaas en zeer tot onze spijt wordt er allerlei afval gedumpt in de container. Hierdoor worden we ten onrechte geconfronteerd met steeds verder oplopende kosten die niet bij de parochie thuishoren. Betreffende dit laatste onderwerp doen wij een oproep aan eenieder om een oogje in het zeil te houden en indien nodig de illegale “dumpers” te wijzen op onrechtmatigheden.

 

 

 

Afdrukken E-mail